Rekordkveld på Lambertseter

Suverene forhold under Clean Air Games i kveld, der det blant mange høydepunkter ble satt norgesrekorder både i slegge og stavsprang.

 

Tekst: Mari Mellum

Foto: Sarah Klingseid

Kveldens første norgesrekord var det stavhopper Lene Retzius som sørget for. Den regjerende norgesmesteren hoppet  4.50  m – noe som også betyr at hun klarte EM-kravet på 4.45 og er klar for EM i Berlin.

- Det var skikkelig digg! Jeg visste jeg var i form, men hadde ikke turt å drømme om det så tidlig i sesongen. Det var bra trøkk her i dag, det hjalp meg veldig, sa Retzius da hun kom ned fra pallen.

Sleggekasteren Eivind Henriksen sørget for nok en norgesrekord, med 76,66 m. Henriksen representerer Tjalve, men familien kommer fra Lambertseter.

- Jeg har hatt mange treningstimer her, og var med faren min hit allerede som liten gutt, så Lambertseter sitter mer i hjertet enn andre steder gjør, sier Henriksen, som mener han har enda mer å gå på enn sitt rekordkast.

- Målet mitt i år er å klare 77 meter - og hovedmålet i år er jo EM i august, så nå blir det bare å trene videre mot det, sier Henriksen.

 

- Viktige møteplasser

Clean Air Games ble åpnet på Lambertseter stadion i ettermiddag av ordfører i Oslo, Marianne Borgen, som roste arrangementets kombinasjon av miljøengasjement og idrettsglede:

- Idretten har stor verdi i vår by og vårt samfunn. Idretten skaper glede, vennskap og samhold – dette som er limet i vårt samfunn, sa Borgen, som takket Lambertseter friidrett og de frivillige for å skape slike møteplasser.

 

Nye og gamle hekk-stjerner

Kvelden hadde startet med 400 m hekk for kvinner – der Nora Kollerød Wold løp inn til en første plass med tiden 59.50. På 300 m hekk var det Amalie Iuel som løp inn til seier på 39,99 – som var ny stevnerekord.

- Det var greit gjennomført – jeg er ikke helt på topp ennå, men det får komme senere i sesongen, sa Iuel etter løpet.

Premiene til hekk-utøverne ble utdelt av legenden Colin Jackson, som var storfornøyd med å være tilbake i Norge.

- Clean Air Games er et fantastisk arrangement – og nå er det jo også fantastiske forhold, smilte Jackson og viste til den hete Oslo-sommeren. 

- Fordelen med å ta opp igjen et sånt arrangement, er at man får de samme folkene til å komme tilbake – og ta med seg sine venner igjen, sier Jackson, som deltok i Clean Air Games i arrangementets første epoke på 1980- og 90-tallet. 

 

Trippel stafettseier til Sverige

Svenskene tok hjem stafettseier i alle kveldens tre stafetter – det vil si både for mennenes og kvinnenes 4 x 100 meter, samt kvinnenes 4 x 400 meter.

Av andre gode norsk prestasjoner kan nevnes Pål Haugen Lillefosses førsteplass i stavsprang med 5.20 m.

Se fullstendig resultatoversikt på www.cleanairgames.no