Nyheter

Rekordkveld på Lambertseter

Suverene forhold under Clean Air Games i kveld, der det blant mange høydepunkter ble satt norgesrekorder både i slegge og stavsprang.  

Marcus Thomsen, et navn å merke seg!

Marcus Thomsen er en av Norges beste kulestøtere gjennom tidene. I fjor hentet han hjem gullet under U20-EM i friidrett i Italia. Med 21,36 meter slo Marcus nestemann på pallen med nesten en meter, og det ga også norsk rekord (U-20) 20-åringen er opprinnelig fra Voss, men har de siste årene bodd i Århus i Danmark. Ettersom faren er dansk, vurderte han en stund å bli dansk statsborger, men valgte - heldigvis - å forbli norsk. Han representerer klubben IK Tjalve.  Bilde: Vestein Hafsteinsson (t.v.

Lene Retzius klar for nye høyder

  Stavhopper Lene Retzius har innkassert NM-gull etter NM-gull de siste årene, etter at hun tok sitt første i 2014. Hun vant sitt fjerde NM-gull i august i fjor, med et hopp på 4,20.  På Clean Air Games denne våren stiller hun for å prøve seg på EM kravet på 4,45 som er ti cm over persen.22-åringen kommer fra Moelven, men representerer Oslo-klubben IL BUL.

Supertalentet Pål Lillefosse klar for stav

Pål Lillefosse er klar for favorittøvelsen stav på Clean Air Games onsdag 30. mai. Pål har allerede satt aldersrekord på 100 m i G17 med 10,71 og håper å nå høyt på Lambertseter. 

Clean Air Games-kvelden avsluttes med sleggeshow på grusbanen!

Kl. 20.00 blir det slegge for både kvinner og menn på grusbanen! Eivind Henriksen, Tjalve, har allerede kastet 74,60 i år og får kamp av svenske Oscar Westerlund og hviterussiske Siarhei Kalamoets. Sistnevnte var i finalen i Rio-OL. Får vi se en ny stevnerekord? Rekorden holdes av Kjell Bystedt fra Sverige og er på 70,22. I dameklassen møter Trude Raad god estisk og tjekkisk motstand. Pga. kastburet, kastbanen og sikkerhet er ikke slegge "hverdagskost" på friidrettsstevner så vi er glad for å le

Stafett-drills

Stafett-drills fra treningeleiren i Formia

Velkommen fra Børge Ousland

Børge Ousland har selv sett klimaforeandringene på nært hold og vil fortelle om dette på miljøseminaret 29. mai.

Stafett er stafett

Norge stiller med tre sterke stafettlag på Clean Air Games 30. mai, 4 x 100 m for kvinner og menn, og 4 x 400 m for kvinner. Felles for alle lagene er håpet om å kvalifisere seg til EM i Berlin senere i sommer. Det er de 16 beste lagene i Europa som får løpe i Berlin. Blant utfordrerne på Lambertseter blir Sverige og Island. 

Stevnerekorder for fall?

I årene 1988 - 1994 ble det satt mange sterke stevnerekorder under Clean Air Games. Enkelte kan virke uslåelige, mens andre kan ryke allerede 30. mai. Hvilken ryker først?