Bærekraftig fremtid krever MODIGE investeringer

Nobels Fredssenter 03.06.2019

 


 

For å imøtekomme et større publikum er seminaret i år lagt til Nobels Fredssenter. Her vil det rigges til sitteplasser for 125 spesielt inviterte gjester i toghallen.

 

Årets tema søker å utfordre de etablerte ideer om at bærekraftige investeringer er for langsiktige og lite lukrative:

        Johan Olav Koss vil snakke under overskriften «Fra Right To Play til shorting av miljøverstinger»

        H.H. Sri Sri Ravi Shankar : The Art of Livings, experiences from sustainability work in India

        Maren Hjorth Bauer, CEO og medgründer - Katapult Ocean: Vi har investert, og vi tjener penger, på bærekraft i havet

        Karsten Warholm og Steinar Hoen vil snakke om parallellene mellom mot i politikk, business og idrett.

        Det vil legges opp til en engasjerende paneldebatt med garantert høy temperatur!

        Ytterligere foredragsholdere publiseres fortløpende.


Rammen rundt seminaret blir også spesiell da den kommende utstillingen med tema klima og miljø danner en helt unik og relevant ramme rundt arrangementet. Som i fjor vil seminaret bli streamet live på storskjerm utenfor Fredssenteret og på nett.
 

Det vil også arrangeres aktiviteter myntet på den yngre generasjonen i området utenfor Fredssenteret, samt tilrettelegges for unge gründere til å presentere ideene sine i inngangshallen.
 

Historikk

Fra 1988 til 1994 markerte Clean Air Games seg som en pioner i arbeidet med å forene idrett og en bærekraftig diskurs. Luftforurensninger, ozonlaget og nærliggende tema ble satt på dagsorden rammet inn av sterke idrettsprestasjoner.

 

I 2018 ble stafettpinnen på nytt plukket opp. Inviterte gjester overvar et seminar hvor temaet «Bærekraftig satsning, – krever mot» ble belyst og diskutert.

Frederic Hauge leverte som vanlig en kraftsalve av et innlegg, Lan Marie Nguyen Berg og Ola Elvestuen representerte det politiske tilsvaret, og Børge Ousland fortalte om sine personlige opplevelser med et klima i endring, var bare noen deler av programmet.

En av nåtidens beste øyenvitner til oppvarmingen av Nordpolen, Børge Ousland, fortalte fra egne turer, og sammen med næringslivsledere og politikere ble det en innholdsrik og minneverdig ettermiddag på Østmarksetra. I tillegg tok Odd Nordstoga over arven etter Erik Bye som miljøtrubadur.